DECEMBER

 

 

Hugo CLAUS

DECEMBER

 

Totaalconcept met onuitgegeven teksten van Hugo Claus, gebracht door GUIDO  VANDERAUWERA.

10 Jaar na zijn dood (19 maart 2008) brengt Tinnenpot hulde aan deze Vlaamse reus. Als rebel, taalvirtuoos en veelzijdige kunstenaar hield hij op onnavolgbare wijze generaties in de ban van zijn twee-eenheid: de vrouw als hoer of godin.

De voorstelling geeft zowel prozaïsch als muzikaal toelichting bij deze gemeenplaats, met een bloemlezing van onuitgegeven teksten van de meester zelve.

Concept en muziek: Steef Verwée

Regie: Jo Decaluwe

+ Meer details »
 

In Flanders Fields

DECEMBER

 

'In Flanders Fields' is een hartverwarmende muzikale theaterproductie die doorweven wordt door het gelijknamige en alom gekende gedicht van John McCrae. Oude fotoalbums en liefdesbrieven nemen ons 100 jaar mee terug in de tijd. De harde realiteit van de Eerste Wereldoorlog wordt warm verpakt in een jasje van fictie en humor.

+ Meer details »
 

Man, Manner Manste

DECEMBER

 

In dit programma wordt het thema van mannelijkheid in Zuid Afrika onderzocht door fragmenten uit de Afrikaanse letterkunde.
Wat wordt als mannelijk gezien en waaraan hechten mannen waarde?
Hoe treden mannen op tegenover vrouwen en oudere personen?
Wat is meer mannelijk?
De sterke man wat niet huilt of de man die zijn emoties onderkent en zijn mede-man ondersteunt?
Damian de Villiers en JW Loubser zijn twee 18 jarige akteurs van de HighSchool Bellville, een voorstad van Kaapstad in Zuid Afrika.
In de produktie vertolken zij een verscheidenheid aan mannen, zoals het studenten typetje, de stoere rugby man, de hormoongedreven tiener, de verliefde man, de soldaat en verscheidene andere types. 

+ Meer details »
 

Ze zijn me vergeten

DECEMBER

 

ZE ZIJN ME VERGETEN Naar de novelle FIRS van Eric Schneider
Spel: Frans Maas.
Regie: Ursul de Geer.

Een oude man staat voor de spiegel. Zijn turbulente leven is stilgevallen, de lichten ge-doofd, het applaus is slechts herinnering.
Kwetsbaar maar met onverholen ijdelheid blikt de oude acteur terug op zijn carrière:
de hoogtepunten en teleurstellingen, zijn seksuele escapades, de bizarre wendingen en de lachwekkende momenten.
Alleen zijn dementerende vrouw, vroeger een gevierde actrice met beroemde toneelou-ders èn de flessen wijn in het gootsteenkastje houden hem nog op de been.

+ Meer details »
 

Zoe Bizoe Show: Comedy & Burlesque

DECEMBER

 

Na 27 optredens als voorprogramma van comedian David Galle is Zoe Bizoe helemaal klaar om zelf haar vleugels uit te slaan.

Anderhalf uur lang neemt Zoe je mee naar haar wereld.
Een wereld vol pluimen, glitter en glamour.

In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Hoe minder ze om het lijf heeft, hoe meer ze haar ware veren laat zien: die van de paradijsvogel, geboren om te verleiden met haar passionele paringsdans.

Zoe Bizoe mixt humor en sensualiteit tot een unieke cocktail. En ze voert u maar wat graag dronken.

Tekst & spel: Zoe Bizoe
Regie: Han Coucke
Danscoaching: Sam Louwyck

+ Meer details »
 

SPEKKEN KINDERTHEATER FESTIVAL

DECEMBER  |  JANUARI

 

 


 

SPEKKEN

KINDERTHEATERFESTIVAL

Kerstvakantie 2018

Op 22, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december 2018 en 2, 3, 4 en 5 januari 2019.

Spekken Kerst hoeven we al niet meer aan u voor te stellen. Laat je verrassen door het aanbod van deze editie! Geschikt voor veelproevertjes tussen 2 en 12 jaar en uiteraard ook voor papa's en mama's, oma's 'n opa's, nichtjes en neefjes...

VOOR ALLE INFO EN RESERVATIES:   www.spekken.be en telefonisch op 09/233 77 88

 

+ Meer details »
 

Klassiek voor iedereen - Timur Sergeyenia.

DECEMBER

 

Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer

In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook