MAART

 

 

BIL For Kids match!

MAART

 

Voor de allereerste keer in de BIL-geschiedenis ook in Gent speciale BIL For Kids-match! 
Dat is een BIL-match met alles er op en er aan, maar dan op maat van onze jonge fans van tussen 8 en 12 jaar. We spelen dus een match met twee teams, scheidsrechter, ceremoniemeester en pianist, maar met aangepaste opdrachten, speelstijl en speciale verrassingen! en natuurlijk mogen ook de Kids met een sloef gooien (misschien krijgen ze er zelfs meer dan een vandaag...)

Voor en na de match mag je rekenen op animatie voor de Kids door onze spelers, dus ze zullen zich geen seconde vervelen.

Wil je deze unieke namiddagmatch meemaken met je kinderen (want ook ouders, tantes, nonkels, grootouders, meters en peters zijn uiteraard mee welkom), reserveer dan snel je tickets op www.bil.be!

+ Meer details »
 

Dat heet dan gelukkig zijn. Belevingsconcert rond werk en leven van ANN CHRISTY

MAART

 

Uniek multi mediaal belevingsTHEATERconcert waarin het verhaal van ANN CHRISTY wordt verteld door haar muze, vriendin, componist, tekstschrijfster en actrice Mary Boduin, de mooiste liedjes worden gezongen door Natalie Schoonbaert met Dirk Van der Linden op piano en koorwerk.
Idee, productie en theaterbeeld Alain Mazijn tekst en spel: Mary Boduin

Mary Boduin is nog steeds een spitse energieke en vooral innemende vrouw vol prikkelende verhalen in vele talen. Uit haar pen vloeit pure schoonheid die een groot publiek raakt en bijblijft.
Een moment met een monument van de Nederlandstalige muziek?

+ Meer details »
 

HET KWARTET

FEBRUARI  |  MAART

 

HET KWARTET naar Ronald Harwood

Jef Demedts, Magda Cnudde, Bob Snijers, Dani Heylen

Cissy Robson (Magda Cnudde) , Wilfred Bond (Jef Demedts) en Reggie Page (Bob Snijers), brengen in een rustoord ergens in het Engelse Kent hun levensavond door. Hun rustige leventje wordt telkenjare enigszins verstoord rond 10 oktober, de verjaardag van componist Giuseppe Verdi, dan herdenken de residenten van het rusthuis de Grote Maestro met een concert en vergaren zo wat fondsen om de financiële nood waarin het rusthuis verkeert te lenigen. Dit jaar vlotten de voorbereidingen niet direct…Dan, als door de theatergoden gezonden, doet een nieuwe bewoonster haar intrede: Jean Horton (dani Heylen). Vele jaren geleden stond ze samen met de andere drie op de planken in een memorabele opvoering van Verdi’s  “Rigoletto” Zou dat niet iets zijn voor de tiende oktober? Maar…Reggie en Jean waren ooit een echtpaar en Jean is haar diva-streken nog niet verleerd en de harmonie binnen het viertal is ver te zoeken…”Het Kwartet” zit vol humor,melancholie, poëzie en bovenal muziek dat niemand minder dan Dustin Hoffman in 2012 als basis koos voor zijn debuut als filmregiseur.

Regie: Frank van Laecke

+ Meer details »
 

Hugo CLAUS

FEBRUARI  |  MAART

 

Totaalconcept met onuitgegeven teksten van Hugo Claus, gebracht door GUIDO  VANDERAUWERA.

Bijna 10 jaar na zijn dood (19 maart 2008) brengt Tinnenpot hulde aan deze Vlaamse reus. Als rebel, taalvirtuoos en veelzijdige kunstenaar hield hij op onnavolgbare wijze generaties in de ban van zijn twee-eenheid: de vrouw als hoer of godin.

De voorstelling geeft zowel prozaïsch als muzikaal toelichting bij deze gemeenplaats, met een bloemlezing van onuitgegeven teksten van de meester zelve.

Concept en muziek: Steef Verwée

Regie: Jo Decaluwe

+ Meer details »
 

Trio Les MisÚrables

MAART

 

Mikhail Bezverkhni viool-zang, 

Zhaina Kydyrova, cello 

Anastasia Kozhushko, piano 

brengen werken van Franz Schubert, Alexander Scriabin, Sergeij Rachmaninov en Astor Piazolla

Bio :

Mikhail Bezverkhni,  grand prix van zes internationale wedstrijden waaronder de eerste prijs Koningin Elisabeth Wedstrijd in de jaren 90, gebuisd en geweigerd na audtitie voor het radio orkest van Frankfurt in Duitsland in de eerste ronde. Zhaina Kydyrova winnares van 3 wedstrijden, master voor cello aan het conservatoiurm van Moscou en gebuisd en geweigerd na een orientatieproef aan het Kask in Gent met de vermelding dat het onmogelijk was om haar in 2 jaar cello te leren spelen tijdens de master opleiding van het Kask. Anastasia Kozhushko, internationale soliste piano, laureaat van meer dan 15 internationale wedstrijden maar gebuisd als concertmeester aan het conservatorium te Gent.

Zij gaan in de voetsporen van Franz Schubert, Vincent van Gogh, Bizet na zijn première van de opera Carmen, Frans Kafka en nog vele anderen in de lange rij van vénérables misérables...

Een voorproefje kan je bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=EINj27NzPGs

 

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

FEBRUARI  |  MAART  |  APRIL  |  MEI  |  JUNI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

BIL MATCHEN

MAART  |  APRIL

 

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap onze zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook