NOVEMBER

 

 

'17 - '18 of waarom een paard plots wel eetbaar is..

NOVEMBER

 

Een muzikaal totaalspektakel van Gezelschap Schapgezel over het laatste jaar van WO I vol drama, humor, lief en leed over verlies en liefde.

De voorstelling wordt passend onderbroken door liederen uit begin 1900. Twee rasmuziekanten hebben de muziek herwerkt naar hun eigen stijl. Een percussiegitarist en een bassist brengen dit akoestisch zonder de eigenheid van de liederen te verwaarlozen. 

Doorheen de hele voorstelling draaien beelden uit de Groote Oorlog

Spel: Charley Pasteleurs

Muziek: Fabyan Pasteleurs en Dieter Vermeire.

+ Meer details »
 

Adela en Helena

NOVEMBER

 

De eerste helft van de vorige eeuw. Heel wat vrouwen zijn onderweg. Op de vlucht uit angst voor oorlog. Op tocht vol goede hoop. Ze doorkruisen Europa. 

Een odyssee in een continent dat op springen staat.  Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden.  Alleen. Ze staren voor zich uit. Of ze kijken achterom. Daar ligt het ergens. Hun vaderland.  

Het  boeiend relaas van Adela en Helena wordt op een ontroerende manier op het toneel gebracht door Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke in een regie van Ignace Cornelissen naar een tekst van Kris Van Steenberge.

 

+ Meer details »
 

GLOED

NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Een oude generaal krijgt op een dag een brief waarin een vriend van lang geleden, Konrád, zijn komst aankondigt. Dat is voor Henrik, de generaal, een schok. Van jongs af waren zij onafscheidelijk, ondanks hun verschillende achtergrond en afkomst. Tot Konrád plotseling verdween, niet lang na Henriks huwelijk met de mooie Krisztina. Het bezoek van Konrád - na 41 jaar - brengt een stroom van prachtige en pijnlijke herinneringen bij de generaal op gang.
Henrik en Konrád delen een geheim met een bijzondere kracht, 'een kracht die het weefsel van het leven verschroeit als een kwaadaardige straling, maar aan het leven tegelijk een spanning, een verhoogde temperatuur geeft'.
Eén avond, één nacht duurt de ontmoeting van de twee oude mannen. Hun laatste gesprek is een duel zonder wapens, en veel wreder.

Met Tom De Schepper, Hans Van De Vijver, Joke Van Huffel en Astrid Van Ingelgom

Naar de roman van Sandor Maraï.

Bewerking en regie: Johan Versele

 

+ Meer details »
 

Try out TABOE Philippe Geubels

NOVEMBER

 

In het nieuwe zondagavond programma op EEN gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. In acht unieke afleveringen nodigt hij telkens een groep mensen uit waar je eigenlijk niet mee mag lachen... Om er vervolgens, samen met hen, toch mee te lachen.   Blinden,  mensen met een fysieke beperking, terminalen, holebi's,,... allemaal komen ze een paar dagen logeren in het vakantiehuis van Philippe. Hij luistert naar hen, naar hun verhalen, naar hun gevoeligheden, naar hun gevoel voor humor. En daarna neemt hij dan de proef op de som. Hij brengt comedy OVER die mensen, VOOR die mensen.
Maar om zeker te zijn van zijn stuk, wil Philippe die grappen liefst natuurlijk eerst even testen op zijn favoriete publiek...   

+ Meer details »
 

ZOE BIZOE

NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zo ook Zoe Bizoe, al is niet meteen duidelijk wat voor vogel ze eigenlijk is. Een stuntelige flamingo met lange benen? Een kip zonder kop? Of een diva met pauwenstreken? Eén ding is zeker: Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met uitdagende choreografie. Hoe minder ze om het lijf heeft, hoe meer ze haar ware veren laat zien: die van de paradijsvogel, geboren om te verleiden met haar passionele paringsdans.

Zoe Bizoe mixt humor en sensualiteit tot een unieke cocktail. En ze voert u maar wat graag dronken.

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER  |  DECEMBER

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

AUGUSTINUS

OKTOBER  |  NOVEMBER

 

 Augustinus had een zéér progressieve geest en was vele eeuwen vooruit op de "verlichting" en het latere ontstaan van het "existentialisme", waar de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal is komen te staan. God (of Allah) is geen alibi of excuus voor het kwade in ons, we zijn het zélf.

Spel: Guido Vanderauwera

Regie: Jo Decaluwe

Tekst: Daniel Gybels

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook