MEI

 

 

Laurie Hagen Is Under Reconstruction.

MEI

 

“Laurie Hagen Is Under Reconstruction”

An intimate and self-deprecating one-woman cabaret with plenty of heart and funny bones.

This local gal may have eloped to London 20 years ago to conquer her dreams of entertaining audiences in the West End, Vegas and across the globe, but multi award-winning showgirl Miss Laurie Hagen is back to tell her tales of glamour and decay, as she is outliving her dancer’s body.

So join her on this personal journey and watch her peel off the stage persona to reveal what lies beneath the make up and sequins.
Laurie may be falling apart at the seams, but the show will go on, always! 

 

These performances are dedicated to Thomas Koopmans.

 

"Hagen is a world class act" (Perth now)

“The best thing to come out of Belgium since Plastic Bertrand” (The Londonist)

Winner of 2013 Las Vegas Burlesque Hall of Fame Most Innovative Award.

Winner of 2013 London Cabaret Award for Best Burlesque Act.

, Remember that name. She has a gamine face, a

touch of Audrey Hepburn and Liza Minelli, a very good singing

voice and stacks of talent which will take her far. Catch her in

Adelaide before she’s whipped off to Hollywood.” (Australian Stage) 

 

+ Meer details »
 

Showkoor Enchante - Taylor, the Latte Boy

MEI

 

 Showkoor Enchanté is een muzikaal en artistiek project van ARTBIJ, een vzw die voor jongeren kansen creëert om zich uit te leven op een podium. Met hun jaarlijkse avondvullende show brengt het Gentse showkoor Enchanté, ondersteund door een live-band, een mix van hits en classics die geen enkele voet, hand of hart onbewogen laat.

Op 9, 10, 11, 12 en 13 mei staat Showkoor Enchanté op de planken in Theater Tinnenpot met hun derde avondvullende show ‘Taylor, the Latte Boy’. Kom genieten van het gevarieerde aanbod aan smaakvolle popsongs en meesterlijke klassiekers, overgoten met een topping van zoete musicalmelodieën en enkele verrassende mash-ups. Ze werken steeds met kraakverse choreografieën en huisgemaakte arrangementen van lokale topchefs. Goed gezelschap, bijzonder personeel en een glimlach verzekerd. Deze ultieme koffiepauze is geschikt voor een breed publiek: zowel kinderen, jongeren, ouders en grootouders komen er aan hun trekken.

Benieuwd naar de show? Tickets zijn beschikbaar via www.artbij.be/tickets en kosten 15 euro; -18 jarigen en studenten betalen 10 euro.

+ Meer details »
 

Soulflyer

MEI

 

 Op 17 mei 2018 om 20u30 in de Bonbonnière.

Tickets: Vrije bijdrage!

Reserveren bij: Marjan van Rompay via mail: marjanvanrompay@gmail.com

+ Meer details »
 

Theaterfestival Wuivend Riet "JIMI"

MEI

 

Een 12-jarige jongen vertelt via zijn dagboek over het jaar dat zijn moeder verdween. Op eigenzinnige wijze en met veek verbeeldingskracht besluit hij naar zijn moeder op zoek te gaan. Bij zijn zoektocht krijgt hij hulp van een onverwachte partner want in zijn wanhoop creëert hij een fantasievriend...Kabouters bestaan niet. Maar in JIMI, van Cis Van Peer, zitten ze op een bank in het park of komen ze stiekem in je kamer rondneuzen. Kabouter Jimi is echter geen zachtaardige Plopfiguur met blozende wangetjes. Hij stinkt een uur in de wind, spuuwt op de grond, rookt en vloekt als een ketter.

JIMI is een voorstelling over verlies en hoe we allemaal onze eigen weg moeten zoeken om het verlies van wat ons dierbaar is al dan nietngoedschiks te accepteren. Dat we daarbij soms (ver)dwalen, ligt voor de hand.

Met: Yorgo Fontaine, Dirk De Deken, Nathalie Haspelslagh, Ivo Ceulemans, Cis Van Peer.

Regie: Ed Vanderweyden

+ Meer details »
 

Theaterfestival Wuivend Riet "LES POILUS"

MEI

 

LES POILUS - TG WUIVEND RIET

 

Over vriendschap, verboden liefde en bewustwording van twee vrouwen tegen het canvas van de slachting van WOI en de opkomst van Suffragettes, over leven en sterven in de hospitaaltenten achter de frontlinie, en over Vlaamse soldaten die als kanonnenvlees worden opgeofferd door de Franstalige legerleiding.


Met Nathalie Haspeslagh, Dirk De Deken, Ellen Van de Poel, Yorgo Fontaine.


Tekst en regie: Ed Vanderweyden.

+ Meer details »
 

Theaterfestival Wuivend Riet "MENEER ROBERT"

MEI

 

 

Inleidende lezing “Hoe Europa ons leven beïnvloedt” door Prof. Dr. HENDRIK VOS, hoogleraar verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent. Hij publiceerde onder meer over actuele thema’s in de Europese politiek en over besluitvormingsprocessen. 

Het verhaal van Robert Schuman (1886-1963) is ook het psychologisch drama van zijn medewerkster Marie Kelle.  Door haar ogen zien we Schumans conflict met Nazi-Duitsland, zijn moeizame verhouding met Churchill en zijn vriendschap met bondskanselier Konrad der Alte Adenauer.

Marie Kelle's levenslange relatie met Schuman laat zich samenvatten als 'ni avec toi, ni sans toi'. Want op de achtergrond is er een tweede kracht die Schumans leven stuurt.. zijn geloof. Een kracht die Marie frustreert en waartegen ze in opstand komt.

"MENEER ROBERT" vertelt over "de verenigde staten van Europa" een thematiek die met de "Brexit" actueler is dan ooit. Net daarom moet het verhaal van Robert Schuman én van zijn idealen anno vandaag worden verteld.

Met ELLEN VAN DE POEL, DIETER DRESSELAERS, YORGO FONTAINE, CIS VAN PEER, en SYLVIE HUYSMAN

 Regie ED VANDERWEYDEN. 

+ Meer details »
 

theaterfestival Wuivend Riet "VRANKE VROUWEN"

MEI

 

De theatervoorstelling VRANKE VROUWEN is gebaseerd op de biografieën van een aantal iconische vrouwenfiguren. Sommige zijn historische figuren, andere behoren tot het rijk van de verbeelding, van nog andere wordt het bestaan (met klem) ontkend … 

Aafke Bruining en Ellen Van de Poel vertolken acht inspirerende en empathische vrouwen. Karakters die -ieder op hun manier- moe(s)ten overleven in een mannenwereld. Verhalen die raken, doen glimlachen, doen mijmeren, doen nadenken…

De voorstelling wordt opgeluisterd door de muzikale commentaar en de soundscape van sopraan Nele Peeters en celliste Tine Hubrechts.

 

+ Meer details »
 

Bonbonniere Concerten - Klassiek voor iedereen.

APRIL  |  MEI  |  JUNI

 

Timur Sergeyenia

 
wil alle sonates van Beethoven spelen op zondag namiddag, iedere maand één en ook een Kerstconcert in het teken van Mozart en een nieuwjaarsconcert dat Shubert belicht. u hoeft dus niet met Timur mee te reizen "all over the world" voor een piano concert of een master classvan de klaviervirtuoos.
 
Timur SERGEYENIA - klaviervirtuoos, Uw muzikale gastheer
In 2017 viert Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij meermaals wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont hij in Gent en werkt als docent Piano aan het LUCA School of Arts (Lemmensinstituut Leuven ) en als professor voor piano aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen (Oostenrijk).
 

+ Meer details »
 

Grepen - KARIN HOUGAARD

MEI

 

Karin Hougaard is één van de iconen van de Afrikaanstalige muziek. het Zuid-Afrikaanse publiek kent haar al sinds ze in 1980 op 16-jarige leeftijd een belangrijke talentenjacht won. Sindsdien heeft ze 14 cd's het licht laten zien. Hougaard schrijft en componeert haar liedjes meestal zelf. Haar muziek valt op door de poëtische teksten, een tegelijk intieme, hartstochtelijke en volstrekt integere sfeer en een fabelachtig gebruik van de stem als instrument. 

In Nederland en Vlaanderen is ze vooral bekend door haar samenwerking met herman van Veen. Zo was ze te zien in de door van Veen geproduceerde theatervoorstellingen "The First Lady (over Jackie Kennedy) en Mata Hari.

Tijdens de voorstelling "Grepe" zal ze zowel een overzicht geven van haar rijke oeuvre als een bestekopname maken van waar ze nu staat, als kunstenaar en als mens. Karin Hougaard wordt op deze tournee begeleid door pianist Jaconell Mouton.

+ Meer details »
 

Toujours aimer - liefde voor Edith Piaf

MEI  |  JUNI

 

Leen Heylen en Rein De Vos gaan samen op een muzikale tocht doorheen het liefdesleven van Edith Piaf. Een uitdagend avontuur, net zoals het leven van de Franse chansonnière. De 'Bonbonnière' in Tinnenpot is gemaakt voor Franse chansons en dus dé ideale locatie!

Leen Heylen brengt je, samen met accordeonist Rein De Vos terug naar het Parijs van de jaren '50.

 

 

 

 


+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook