SEPTEMBER

 

 

DAVINE : Concertavond met Franse Chanson.

SEPTEMBER

 

Alliance Française presenteert DAVINE! Een onvergetelijke avond!


Davine stelt haar nieuwste CD « Renaissance » voor en herneemt ook een aantal klassiekers uit het Franse chanson.

Save the date!

+ Meer details »
 

Het huis van Alain - Plon General

SEPTEMBER

 

 "Het huis van Alain" is een komedie dat het verhaal vertelt van Alain Schmetterlynck, een jonge weduwnaar en docent psychologie.
Alain is voortdurend gedeprimeerd en wanneer hij geen les geeft, sluit hij zich op in zijn appartement. De televisie is zijn enige afleiding.

Op een dag daagt Manuela op. De pittige, levendige vrouw beslist om zich bij Alain te installeren. Zijn leven wordt helemaal overhoop gegooid. Manuela overhaalt hem zelfs om er nog 2 of 3 andere mensen bij te vragen om ook bij Alain te komen leven.

De weduwnaar ontdekt het leven met kamergenote in goede en kwade dagen ...

Spelers :
Alain Schmetterlynck : Dirk Vos
Manuela Valdez : Yania Larrinaga
(H)Andy Ham : Stijn De Pau
Ronny Rucola : Bob Duquet
Cathérine Saumon : Katrien Vandevoorde
Margaux Van Damme : Orane Renard

Regie : Deborah Cerrens

+ Meer details »
 

Pappie, dagboek van het vergeten. Luk De Bruyker

SEPTEMBER

 

Wekelijks gaat Luk in het lege ouderlijke huis op bezoek om de post op te halen. Zijn ouders zijn opgenomen in een rusthuis. Dit is het vertrekpunt om aan de keukentafel oude en nieuwe verhalen te reconstrueren.


In deze voorstelling verhaalt Luk De Bruyker hoe hijzelf, mammie en pappie omgingen met de aftakeling van de man waarmee hij een heel bijzondere relatie had.
Luk De Bruyker vertolkt als poppenspeler zowel de rol van mammie en pappie, maar is in de voorstelling ook vooral zichzelf: de verteller, die af en toe een sneer geeft naar hoe de maatschappij in het algemeen, en de huisdokter van mammie en pappie in het bijzonder, met dementie omgaan. Die sneren zijn niet belerend en moraliserend, maar kort en scherp. Een ‘rollercoaster’ aan emoties op scène. Volkstheater met een lach en een traan.

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

 

Bookmark and Share

 

NIEUWS

Volg ons op facebook