BOEM

Datum voorstelling

Aanvangsuur

BOEM – De Belgische Ontmoeting Elektroakoestische muziek.

Dirk Veulemans organiseert de vierde editie van BOEM. Een hoogdag voor de elektroakoestische muziek. 

In haar nomadisch bestaan zal BOEM deze keer neerstrijken in Gent. De plaats “waar bijna alles kan” biedt in 2023 aan deze muziekbelevenis een mooie concertruimte. Wie Gent een beetje kent weet meteen dat het theater TINNENPOT moet zijn die aan deze Belgische Ontmoeting voor Elektroakoestische Muziek, onderdak biedt.

Boem 2023 zal twee concerten aanbieden met in elk concert werk van een 5-tal componisten. Vele van die componisten zullen ook aanwezig zijn. Het woord ‘ontmoeting’ uit de titel, slaat zowel op een onderlinge ontmoeting van componisten en een ontmoeting met het publiek.

Hun werk zal gespatialiseerd worden via 24 in de concertruimte opgestelde luidsprekers en het geluidsvolume wordt daarbij goed in de gaten gehouden (max 90dB). Het beluisteren moet een muzikaal plezier zijn.

Wat is BOEM ?

Klankonderzoek ligt aan de basis. Daaruit ontstaat complex of misschien juist zeer eenvoudig klankmateriaal.  In de studio wordt dit gebruikt bij het componeren van elektroakoestische muziek.

Componisten van deze muziek ontmoeten elkaar muzikaal in concert. Hun muziek wordt spatiaal in de ruimte geprojecteerd over een akoesmonium van 24 luidsprekers.

Een unieke luisterbelevenis ! 

Dat is BOEM !
Info & tickets :

https://www.eventbrite.be/e/tickets-boem-2023-gent-dubbelconcert-709706249497

https://boem.mailchimpsites.com/


Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA