De Mens in dementie

Datum voorstelling

Aanvangsuur

De Mens in dementie” is een bevlogen muzikaal verhaal over dementie in vervlogen gedachten.  Met live pianocomposities die rust brengen als het stormt in de ziel. Actrice Caroline Verbruggen en pianist-componist Matthias De Jaeger hebben dit theaterstuk zelf geschreven en ook de muziek werd zelf gecomponeerd.  

De voorstelling werpt een unieke blik op het thema “dementie”. Vanuit verrassende invalshoeken worden op een begeesterende wijze ervaringen, opinies en gevoelens verweven met subtiele, live pianocomposities. Het geheel resulteert in een hartverwarmend verhaal dat probeert te raken, telkens op een andere plek…

Het is een theatervoorstelling die toegankelijk is voor een zeer breed publiek: jong, oud, vrijwilligers, mantelzorgers, vrienden en familie van mensen met dementie, maar ook mensen die nog nooit dementie van dichtbij meemaakt

De opbrengst van deze voorstellingen wordt geschonken aan de regionale werking van

de Familiegroep Dementie Gent van Alzheimerliga Vlaanderen. 

Tekst : Caroline Verbruggen & Matthias De Jaeger

Muziek : Matthias De Jaeger

Tekeningen Wannes De Vogel

Website: www.mdj-pianist.com/theater

Info en boekingen: info@mdj-pianist.com

Hoe het allemaal begon:

Caroline en Matthias ontmoetten elkaar voor het eerst in 2019 tijdens het #Daaromleesikfestival in Gent. Caroline stelde daar als Gentse stadslezeres een boek voor dat haar troost had gebracht. Aan Matthias werd gevraagd om een muzikale interpretatie te voorzien bij het verhaal van Caroline.

Die eerder toevallige match werkte. Meer nog: zowel Matthias als Caroline hadden het gevoel dat er meer te vertellen viel. Vandaag is het resultaat van deze verdere samenwerking te zien en te horen in deze theatervoorstelling.

De muziek is gecomponeerd door Matthias, de woorden zijn van Caroline, afgewisseld met fragmenten uit het boek waar het destijds allemaal mee begon: Elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer van Fredrick Backman.

Waarom het allemaal begon:

De afgelopen jaren kruiste het levenspad van enkele dierbare naasten van Caroline en Matthias dat van dementie. Van heel dichtbij ervaarden ze wat dit teweegbrengt. Ze besloten om deze gevoelens samen creatief te uiten. Zo ontstond een theatervoorstelling als hartverwarmend steunpunt en als wegwijzer waarmee ze het thema dementie verder bespreekbaar willen maken, maar vooral de menselijkheid ervan willen benadrukken.

Zit je met vragen?

Er zijn heel wat nationale en regionale organisaties in België die een steun en leidraad bieden op het vlak van dementie voor zowel patiënten, familie, mantelzorgers als hulpverleners. Meer info vind je via deze links: www.alzheimerliga.be

https://stad.gent/nl/samenleven-welzijn-gezondheid/gezondheid/dementie

Tickets : https://www.uitbureau.be/nl/events-en-tickets/de-mens-in-dementie

Tickets Uitpas enkel via Uitbureau!

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA