Gendertalk met Joppe

Datum voorstelling

Aanvangsuur

MAATSCHAPPIJ SEKSUALITEIT RELATIES


Genderinclusieve taal wordt steeds toegankelijker en uitgebreider. De meesten van ons zijn bekend met de voornaamwoorden die/hen/hun, in 2022 werd er zelfs een genderneutrale aanduiding “x” toegevoegd aan de Dikke Van Dale, naast de bestaande aanduidingen “m” en “v”. Dit onderstreept het belang van genderinclusieve taal in onze samenleving. Maar er is nog een lange weg te gaan. Welke termen zijn er allemaal en hoe gebruik je ze correct? Het is niet eenvoudig, dat weten we allemaal.

Daarom nodigen we Joppe De Campeneere uit om hierover te komen vertellen. Die verduidelijkt de basics van genderinclusieve taal, op een laagdrempelige manier en vanuit hun eigen ervaringen.

Wie is Joppe?

Joppe De Campeneere, 25 jaar, identificeert zichzelf als queer, non-binair en transfem en maakt gebruik van de voornaamwoorden die/hen/hun. Die werkt bij Wel Jong vzw, een organisatie gericht op jongeren die zich identificeren als LGBTQIA+. Sinds enkele jaren gebruikt Joppe hun platform om queerness een plek te geven in het maatschappelijk debat en daagt daarmee de stereotypen en beperkende categorisatie uit.

Schrijf je nu in : https://docs.google.com/forms/d/1eXEKvt_OsqGXr46aSV4YSHlSi–b77nZsHJO-nxM7W4/viewform?edit_requested=true

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA