Absolutely Reliable!

Datum voorstelling

Aanvangsuur


Als een surrealistische weergave van de harde realiteit van genderpolitiek is Absolutely Reliable! verbijsterend en provocerend.

“Fantastisch!” Financial Times 2019
“Een heerlijk donker verhaal, innemend gebracht” FringeReview 2019

Door Lee Delong en Ralf Wetzel
Geregisseerd door Lee Delong
Met Ralf Wetzel
Maskers gemaakt door Stephen John Cooper

Na te zijn getoond op het Edinburgh Fringe Festival 2019, het Zagreb Clown Festival 2022 en het Brighton Fringe Festival 2022, keert Absolutely Reliable! terug naar zijn geboorteplaats: de Tinnenpot in Gent! Het is een solo half-maskervoorstelling die de confrontatie aangaat met giftige mannelijkheid in een heerlijk komische monoloog die George volgt in een onderzoek naar zijn mannelijke kwetsbaarheid en onderdrukte agressie. In een tijdig antwoord op de #metoo beweging, onderhandelt George over het verwarde web van zijn steeds donkerder wordende kant. Een surrealistische, opzwepende, licht griezelige blik in zijn wereld werpt een teder licht op hoe slecht de alfamannetjescultuur kan worden.

George is een blanke, middelbare leeftijd, middenklasse, middenmanager die wanhopig op zoek is naar vrouwelijke aandacht. Net als hij dichter bij het object van zijn verlangen lijkt te komen, wervelt hij in een maalstroom van ontkenning, woede en onzekerheid. George schommelt tussen liefde en verlies, dood en geboorte, en vindt nooit zijn diepere zelf.

Regisseur en co-schrijver Lee Delong heeft George’s angsten en trauma’s omgezet in een rauw onderzoek naar hedendaagse gendernormen met behulp van donkere komedie. George en co-auteur Ralf Wetzel dragen een masker dat hem past als een handschoen. Het heeft een fascinerende kracht en soms vergeet je dat het een masker is, zozeer zelfs dat Wetzel twee verschillende personages speelt – man en vrouw – met slechts één masker. In een labyrint van steeds komischer situaties wordt George als een ui afgepeld om een verrassende waarheid te onthullen.”

Tickets : https://www.uitbureau.be/nl/events-en-tickets/absolutely-reliable

Tickets Uitpas enkel via Uitbureau!

 

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA