Boekvoorstelling ‘Het vriendenloket’ en ‘Van Londersele handboek’

Datum voorstelling

Aanvangsuur

Wees welkom op de boekvoorstelling van Roel Richelieu Van Londersele, waar niet enkel zijn nieuwe bundel Het vriendenloket wordt gepresenteerd, maar ook het Van Londersele handboek. 

Programma

De introductie wordt verzorgd door Bert Potvliege van Uitgeverij Poëziecentrum, waarna voormalig directeur van Poëziecentrum Carl De Strycker, eindredacteur van het handboek, hierover in gesprek zal gaan met de dichter. Ivo Van Strijtem zal Het vriendenloket inleiden. Charles Ducal en Ivo Van Strijtem lezen hun favoriete gedicht uit de bundel én een gedicht dat Roel koos uit hun werk. Daarna leest de dichter een ruime eigen keuze uit Het vriendenloket. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door gitarist Jean Van der Schueren. Aansluitend op de presentatie wordt u een receptie aangeboden in de bar.

Het werk van Roel Richelieu Van Londersele heeft een geheel eigen plaats in het Nederlandse taalgebied. Zijn toegankelijke, romantische poëzie, met een thematiek die altijd dicht bij huis blijft, wordt veel gelezen en zijn optredens zijn druk bezocht. In het Van Londersele handboek worden zijn poëzie, proza en andere literaire activiteiten belicht door diverse specialisten. Op die manier is het handboek een inleiding en naslagwerk bij het gehele oeuvre van Richelieu Van Londersele. Dat oeuvre wordt bovendien aangevuld met het weergaloze Het vriendenloket, een nieuwe bundel waarin de dichter de gebreken van het individu in beeld brengt met veel mededogen terwijl hij die van de buitenwereld met strenge wapens benadert.

Over Roel Richelieu Van Londersele

Roel Richelieu Van Londersele (1952) publiceerde elf dichtbundels. Hij was de eerste Gentse stadsdichter en kreeg diverse literaire prijzen o.a. de Prijs voor Literatuur van de Stad Gent, de Louis Paul Boonprijs, de Herman de Coninck Publieksprijs 2010 en de Melopee-poëzieprijs voor het meest beklijvende gedicht verschenen in de Vlaamse literaire tijdschriften in 2011.

Hij stichtte het literaire tijdschrift Koebel, waarin zijn tijdgenoten debuteerden, en richtte www.hetgezeefdegedicht.be op om debutanten kansen en feedback te geven. Als spin-off stichtte hij uitgeverij De Zeef. Hij is ook actief als romanschrijver en literair docent.

Inschrijven via dit formulier : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLJMmEJi9cbwQ1Vdx3nEYd_vKLa672YoO2yJRvFRRrbCw2PQ/viewform


Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA