Flamencokoor uit Maaseik brengt ode aan Spaanse dichter Federico Garcia Lorca

Datum voorstelling

Aanvangsuur

Flamencokoor ‘Savia Flamenca’, brengt een multimediale voorstelling “Gedicht voor de Doden” ter ere van de herdenking van de 85ste verjaardag van de moord op de grote Spaanse dichter Federico Garcia Lorca.  

Antonio Jiménez, scenarist en regisseur: “Ik wil een impressie geven van het totale oeuvre van Lorca dat gaat over liefde, verlangen, frustratie, melancholie en de dood. Universele onderwerpen die bij het leven horen. Lorca was de meest gelezen dichter uit Spanje en zijn executie was dan ook één van de gruwelijkste culturele misdaden die Spanje ooit gekend heeft.”

Jiménez ziet hiermee zijn droom werkelijkheid worden. “Tijdens de eerste lockdown had ik eindelijk de tijd om het concept te bedenken en uit te schrijven”. Hij wil hiermee de donkere passie van de dichter en zijn verwantschap met het passionele diepe zuiden van Spanje vatten in een voorstelling die niemand onberoerd laat. Samen met Antonio Paz, leider van het koor, en Saïdjah la Zambra, flamencodanseres en choreograaf, creëerden ze een compositie van zang, dans, muziek, voordracht die wisselt tussen Spaans en Nederlands aangevuld met visualisaties in de vorm van foto’s, documentaire en videokunst. José-Luis Dominguez bespeelt de Spaanse gitaar met opzwepende klanken die recht door het hart gaan. En als kers op de taart wordt de voorstelling ingeleid met een inspirerende lezing over Lorca gegeven door Bart Vonck, dichter en Lorca vertaler. 

Reserveren via Uitbureau:

09/2337788 of via www.uitbureau.be

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA