GENTSE FEESTEN : DUO ESTRELLA

Datum voorstelling

Aanvangsuur


Femke Sonnen, Fantasie voor viool solo

Wolfgang Amadeus Mozart, Sonate KV 454

George Lonque, Estrella

Cécile Chaminade, Capriccio

Duo Estrella bestaat uit de violiste Femke Sonnen, aanvoerder in het orkest van de Munt te Brussel en Elisaveta Vasileva, veelzijdig pianiste en lerares te Buggenhout. Samen brengen zij een late sonate van Mozart en 2 romantische pareltjes van Lonque en Chaminade. Het concert begint met de fantasie voor viool solo van Femke Sonnen.

Femke Sonnen, violiste en componiste, studeerde in Amsterdam en Utrecht. Zij was concertmeester van het Strijkorkest La Primavera te Amsterdam en was 6 jaar werkzaam als aanvoerder 2e violen in het Orkest van de Vlaamse Opera. Sinds september 1996 bekleedt zij deze functie in het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg. Zij verleende haar medewerking aan talloze theaterproducties, kamerorkesten en ensembles. Gedurende vijf jaar maakte zij deel uit van het Ensor Strijkkwartet en is eerste violiste van het ensemble VIVIO, vier violen en contrabas. In Gent is zij de drijvende kracht achter de Stapelconcerten, kamermuziek op zaterdagavond en de Middagconcerten op Vrijdag. Naast haar activiteiten als violiste ontwikkelt zij zich sinds een jaar of vijftien als componiste. In mei 2019 behaalde zij haar Master compositie (MCL) aan de AP Hogeschool te Antwerpen. Ondertussen schreef ze meerdere theaterstukken, kamermuziekwerken en twee werken voor strijkorkest. 

Elisaveta Vasileva werd geboren in een muzikantenfamilie in Varna, de grootste havenstad van Bulgarije. Zij studeerde piano aan het conservatorium van Sofia en later aan de Musikhochschule te Freiburg. Ze behaalt haar diploma’s piano en kamermuziek met de grootste onderscheiding. Elisaveta was jarenlang begeleidster aan de Pflüger-Stiftung van violist prof. Wolfgang Marschner, een internationale stichting voor jonge talentvolle violisten en bij masterclasses van o.a. Karl – Heinz Kämerling en Kim Kashkasian. In 1998 emigreert zij naar Gent en treedt o.a. op in kamermuziekconcerten aan Opera Ballet Vlaanderen en werkt mee aan verschillende soundtrackopnames van meerdere Belgische filmproducties zoals Hop en La Maison Du Canal. Momenteel is zij lerares piano, kamermuziek en begeleidster aan de academie van Buggenhout.

Tickets – 15 euro via info@tinnenpot.be of via uitbureau.be

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA