“Encuentro” Flamenco

Datum voorstelling

Aanvangsuur

Encuentro is het Spaans woord voor ontmoeting.

In een flamencozang ontmoet een melodie de akkoorden van een gitaar. De stem ontmoet het vers.

Door de ontmoeting en versmelting van verschillende culturen in Andalusië is flamenco tot een kunstvorm gegroeid.

In theater Tinnenpot, in Gent hebben een flamencodanseres, zangeres en gitarist een afspraak voor een Encuentro. Ze nodigen bekende gezichten uit. Melodiën uit Sevilla, Cadiz en Almeria. Poëzie van de kust en het binnenland. Op deze ontmoeting zullen ook enkele nieuwkomers hun intrede doen. Sommigen met een stil verhaal, anderen met onstuimige stappen.

Eva Verbruggen, Belgische flamencodanseres, woont al jaren in Sevilla omwille van haar passie voor flamenco. In 2002 begon ze een intensieve opleiding aan de gerenommeerde Fundación Flamenco Cristina Heeren. De jaren daarna specialiseerde ze zich aan verschillende dansacademies in Jerez de la Frontera en Sevilla. 

In haar dansstudio organiseert Eva creatieve sessies in samenwerking met flamencoartiesten en –studenten. “A Vision of Flamenco”, een voorstelling voor reizigers in Sevilla, oogst steevast lovende reacties. Eva reisde al verschillende keren met een groep artiesten naar België, ondermeer voor de voorstellingen “Momento Flamenco” en “Sevilla suena”. 

Juana Núnez, geboren in de wijk Los Carteros in Sevilla, is opgegroeid met flamenco. Als kind luistert ze naar muziek van Valderrama, la Niña de los Peines en Camarón en zo groeit haar passie voor flamencozang. Juana vormt zich als zangeres voor dans in academies van bekende maestros in Sevilla, zoals Manolo Marín en José Galvan. In de jaren 90 wint ze de eerste prijs voor de flamencozang, in de categorie Flamenco Joven op het festival van Almúñecar. Momenteel specialiseert Juana zich verder aan het conservatorium in Sevilla. 

Gori Mazo, flamencogitarist geboren in Sevilla, kreeg op 8-jarige leeftijd zijn eerste gitaar en leerde zichzelf spelen. Later nam hij les bij bekende gitaristen waaronder Eduardo Rebollar, Pedro Sierra en Paco Cortes. Gori begon zijn carrière als gitarist bij Zaguán, een Flamenco-Rock band die heel populair werd met de albums Zaguán in 2002 en Testigo del tiempo in 2004. De voorbije 20 jaar werkte Gori mee aan talrijke en uiteenlopende muzikale projecten, in Spanje en daarbuiten. Momenteel is hij als gitarist actief in verschillende flamencotablaos in Sevilla. 

Tickets : https://www.uitbureau.be/nl/events-en-tickets/encuentro-flamenco

Uitpas enkel via Uitbureau!


Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA