Stapelconcert 200 jaar César Franck : pianokwintet

Datum voorstelling

11/12/2022

Aanvangsuur

11:00

Femke Sonnen & Stephen Meyer, viool

Gina Beukes, altviool

Shiho Nishimura, cello

Yasuko Takahashi, piano.


Op 10 december 1822 werd César Franck geboren, precies 200 jaar geleden en voor deze gelegenheid programmeren wij zijn prachtige, meeslepende pianokwintet in f voor 2 violen, altviool, cello en piano.

Het werk werd gecomponeerd in 1879 en is beschreven als een van de belangrijkste prestaties van Franck.
Het werk ging in première door het Marsick Quartet, waarbij Camille Saint-Saëns de pianopartij speelde, die Franck voor hem had geschreven met een bijgevoegde notitie: “Aan mijn goede vriend Camille Saint-Saëns”. Er ontstond een klein schandaal toen Saint-Saëns bij de voltooiing van het stuk het podium afliep en de partituur open liet staan, een gebaar dat werd geïnterpreteerd als een teken van minachting. Het werk wordt beschreven als een compositie met “verzengende emotionele kracht”, en Édouard Lalo karakteriseerde het stuk als een “explosie”.

Femke Sonnen organiseert sinds bijna 30 jaar kamermuziekconcerten in Gent, ze is aanvoerder van de tweede violen in het orkest van de Munt en stelde dit ensemble samen met musici waar zij al jaren mee samenspeelt in diverse combinaties. Het spelen van dit werk is een droom voor elke muzikant.

Event Schedule Details

  • 11/12/2022
    11:00 - 12:30
Deel dit event
VOEG TOE AAN UW AGENDA