Stapelconcert Daniel Blumenthal : piano

Datum voorstelling

Aanvangsuur

Werken van Schubert, Schumann en Chopin

Feestelijke opening van de kamermuziekserie in de Beckett en inauguratie van de nieuwe vleugel.

Hierbij kondigen wij met veel trots ons eerste concert aan in de nieuwe reeks Stapelconcerten, die vanaf dit seizoen door zullen gaan in de Beckettzaal van het Theater Tinnenpot. Wij willen dit concert opdragen aan Gera van Ginneken, die de vzw Op Stapel haar prachtige Grotrian Steinweg Vleugel ter beschikking heeft gesteld. Dit hele seizoen staat in het teken van de piano en voor het eerste concert hebben wij de grote eer om de pianist Daniel Blumenthal te mogen programmeren in een solorecital met werken, speciaal gekozen voor deze gelegenheid.

Daniel Blumenthal werd in Duitsland geboren uit Amerikaanse ouders. Hij verhuisde op jonge leeftijd naar Parijs waar hij op vijfjarige leeftijd begon met de pianostudie. Hij studeerde aan de American University in Washington, de University of Michigan en de Juilliard School of Music in New York waar hij zijn master titel in Music en zijn doctoraat in Musical Arts behaalde. Hierna studeerde hij in Londen bij Benjamin Kaplan.

Tussen 1981 en 1983 won Blumenthal prijzen op diverse internationale competities en concoursen waaronder in Leeds in 1981, Sydney in 1981, en Genève en Busoni in 1982. In 1983 werd hij vierde laureaat bij het Koningin Elisabeth Concours in België.

Blumenthal heeft een zeer gevarieerd repertoire waaronder ook vaak onbekende werken die hij herontdekte, waaronder het inmiddels bekende pianotrio van Debussy. Hij maakte meer dan 80 cd’s en speelt concerten over de hele wereld.

Blumenthal is gastprofessor en ere- hoogleraar piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en deeltijds artistiek hoogleraar aan het Thy Kamermuziek Festival in Denemarken. In 1995 was hij jurylid piano tijdens het koningin Elisabeth Concours in Brussel. In 2003 werd hij benoemd tot erelid en muzikaal adviseur van de organisatie ‘Icons of Europe’ die zich bezighoudt met non-profit cultuurverspreiding.

Tickets : https://www.uitbureau.be/nl/events-en-tickets/stapelconcert-piano

Tickets ook te verkrijgen in Theater Tinnenpot vanaf een uur voor aanvang van het concert.

Tickets volwassenen : € 17

Tickets studenten : € 15

Tickets volwassenen 65+ : €15

Reservatiekost : € 1,50

Tickets kinderen jonger dan 12 jaar : gratis

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA