Stapelconcerten : Holy Percussion

Datum voorstelling

20/06/2021

Aanvangsuur

11:00

Percussieduo : Pieter Mellaerts en Koen Wilmaers
De twee percussionisten Pieter Mellaerts (eerste percussie solo in het orkest van de Munt) en Koen Wilmaers (paukenist van ‘Le concert Olympique’) brengen hun marimba, vibrafoon en verschillende percussie instrumenten mee voor dit uitzonderlijke concert met o.a. werken van Piazzola, Koppel, Correa en Sejourné.
Programma :
-Losa (Emmanuel Sejourné)
-Toccata (Anders Koppel)
-Valse Brillante (George Hamilton Green)
-Tango Suite No.1 (Astor Piazzolla)
-Waltz uit Four Pieces (Larry Spivack)
-November Evening (Christopher Norton)
-Hurricane (Koen Wilmaers)
-Trio per Uno (Nebojsa Zivkovic)
Pieter Mellaerts studeerde bij Koen Wilmaers en Carlo Willems aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij in 2014 het Masterdiploma slagwerk met grote onderscheiding behaalde.
Hij won prijzen op verschillende wedstrijden en in 2012 werd hij geselecteerd als aanvoerder slagwerk bij het Nederlands Jeugdorkest (NJO).
Hij was 4 jaar solo percussionist bij Brussels Philharmonic en werd regelmatig uitgenodigd door het Philharmonia Orchestra, Londen.
Sedert januari 2017 is hij 1ste solist percussie bij het orkest van de Nationale Opera “De Munt”.
Daarnaast treedt hij op als solist en is hij actief in kamermuziekverband, o.a. met het ensemble Belgian Brass.
Koen Wilmaers studeerde slagwerk en piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde het Hoger Diploma Slagwerk en de graad Meester in de Muziek met grootste onderscheiding. Hij speelde als solist met het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Vlaams Radio Orkest, de Beethovenacademie, I Fiamminghi, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg, I Solisti del Vento, Il Novecento en het Prometheus Ensemble.
Sinds 1993 was Koen Wilmaers solo-paukenist van de Filharmonie en momenteel is hij paukenist van het orkest ‘Le Concert Olympique’ o.l.v Jan Caeyers. Als docent is hij verbonden aan het conservatorium van Antwerpen en de Muziekacademie van Tienen.
Pieter Mellaerts, Koen Wilmaers
www.opstapel.be

Event Schedule Details

  • 20/06/2021
    11:00 - 12:30
Deel dit event
VOEG TOE AAN UW AGENDA