TRE ALLA GIOIA

Datum voorstelling

Aanvangsuur

Tre alla Gioia

Clotilde van Dieren – Mezzosopraan ; Femke Sonnen – Viool ; Edmond Carlier – Cello 

Het ensemble TRE ALLA GIOIA is een uitbreiding van het reeds lang bestaande Duo La Gioia en brengt een gevarieerd programma met aria’s uit Carmen, Les Contes d’Hoffmann en L’Amour Masqué plus werken van Montsalvatge, Mahler, Haydn en Glière.

Clotilde van Dieren studeerde wijsbegeerte, toneel en zang. Zij zong in opera producties zoals Nozze di Figaro, Traviata, Elisir d’amore, Sonnambula, Trouble in Tahiti… Gepassioneerd door kamermuziek, treedt ze op in talloze festivals in een gevarieerd repertoire met verschillende ensembles als O-Celli, Brussels Chamber Orchestra, Alfama Quartet … (Frankrijk, Rio de Janeiro, New York, Brussel). Met het Vilnius Opera Orkest zong ze onlangs Berlioz ‘”Nuits d’été”, onder leiding van Robertas Servenikas.

Edmond Carlier was solocellist bij het Symfonieorkest van Essen bij het Orkest van de Muntschouwburg, speelde met dit orkest concerti van Haydn, Saint-Saëns, Schumann, Dvorãk en het Tripel Concerto van Beethoven. Hij trad op in Europa, Japan en de Verenigde Staten. Als eerbetoon aan André Navarra heeft hij een boek geschreven “Cello: hoe te beginnen”, dat is uitgegeven in vier talen. Edmond Carlier is een erkend docent, vooral door zijn  pedagogische aanpak (Taï-chi en Kinesiologie).

Femke Sonnen was concertmeester van het Strijkorkest La Primavera te Amsterdam en was 6 jaar werkzaam als aanvoerder 2e violen in het Orkest van de Vlaamse Opera. Momenteel bekleedt zij deze functie in het Orkest van de Munt. Ze verdiepte zich in het uitvoeren op authentiek instrumentarium en maakte gedurende 5 jaar deel uit van het Ensor Strijkkwartet en is momenteel primarius van het ensemble VIVIO. In mei 2019 studeerde zij af voor compositie aan de AP Hogeschool te Antwerpen.

PROGRAMMA  

Joseph Haydn (1732-1809) – Duo in Re voor Viool & Cello

Georg Friedrich Händel (1685-1759), Giulio Cesare – « Svegliatevi nel core »

Antonin Dvorak (1841-1904), Rusalka – « Song to the Moon »

Gustav Mahler (1860 – 1911), Rückert-Lieder  –  « Ich atmet einen Lindenduft »

Xavier Montsalvatge (1912-2002), Canciones negras  –  « Canciòn de cuna para dormir a un Negrito »

Leonard Bernstein (1918-1990), West side story –  « I feel pretty »

André Messager (1853 – 1929), L’Amour masqué  –  « J’ai deux amants »

Reinholod Glière (1875-1956) , Eight Duets opus 39

« Prélude » « Intermezzo » « Cradle Song » « Etude »

Jacques Offenbach (1819-1880), Les Contes d’Hoffmann  –  « Vois sous l’archet frémissant »

Georges Bizet (1838-1875), Carmen

« Ouverture » « En vain pour éviter… » « Près des remparts de Séville »

Event Schedule Details

    Deel dit event
    VOEG TOE AAN UW AGENDA