OVER TINNENPOT

Er was eens…een papierhandel. Daarna werden er tennis- en squashvelden in gebouwd. Sinds 1989 is het een bergplaats en repetitielokaal van Arca (Sint-Widostraat).

Wijlen Jo Decaluwé had een oog voor speelplekken creëren en wou graag experimenteren met producties op locatie. Hij zag het potentieel van deze prachtige plek temidden van ‘Het Prinsenhof’.  Hij bouwde het met recyclagemateriaal en met tomeloze inzet en creativiteit om tot een complex van kleine en middelgrote zaaltjes.

Sinds 2001 is Tinnenpot onafhankelijk. Het geïmproviseerd karakter van het huis zorgt voor een ongedwongen sfeer en geeft die extra dimensie aan de plek ‘waar bijna alles kan…’ Tinnenpot is een centrum waar alle vormen en genres van theater aan bod komen, maar waar bovendien ook plaats is voor allerlei andere activiteiten.

Bent u op zoek naar een unieke locatie voor een voorstelling, een receptie, een boekvoorstelling, een fotoshoot, een workshop, een expositie? Kom dan zeker eens langs. U vindt bij ons ongetwijfeld wel wat u zoekt!

CONTACTEER ONS