26 letters en vertelzucht

JANUARI

 

Teike Vos, zang
Marc Michaël De Smet, compositie en piano

Een muzikale ode aan de Nederlandstalige poëzie: de vele emoties van het woord, de drang om te vertellen, de dunne lijn tussen spreken en zingen, de directe toegankelijkheid van de muziek, vol ontroering, humor en diepgang. 

+ Meer details »
 

BIL For Kids match!

MAART

 

Dat is een BIL-match met alles er op en er aan, maar dan op maat van onze jonge fans van tussen 8 en 12 jaar. We spelen dus een match met twee teams, scheidsrechter, ceremoniemeester en pianist, maar met aangepaste opdrachten, speelstijl en speciale verrassingen! en natuurlijk mogen ook de Kids met een sloef gooien (misschien krijgen ze er zelfs meer dan een vandaag...)

Voor en na de match mag je rekenen op animatie voor de Kids door onze spelers, dus ze zullen zich geen seconde vervelen.

Wil je deze unieke namiddagmatch meemaken met je kinderen (want ook ouders, tantes, nonkels, grootouders, meters en peters zijn uiteraard mee welkom), reserveer dan snel je tickets op www.bil.be!

+ Meer details »
 

Benoit Chante LA FOLIE VERTE - concert voor kinderen

FEBRUARI

 

Op het podium, Benoit en zijn muzikant, een grote pot bloemen, een stuk van een fiets en een gitaar.

Benoit is een voormalige onderwijzer die met zijn gitaar voor zijn klas zong en zijn liedjes schreef. Op een dag besloot hij te beginnen als zanger voor kinderen. Zijn show weerspiegelt zijn pedagogische bekommernis en zijn liefde voor kinderen.

De muziek mengt verschillende genres: rock’n’roll sfeer, rustige liedjes, Oosterse muziek, er is voor elk wat wils. De liedjes zijn kort en zeer repetitief, gemakkelijk te onthouden. Bovendien worden alle nummers begeleid door gebaren die de kinderen kunnen reproduceren. Dit maakt van de voorstelling een levendige en interactieve show en iedereen zal het theater verlaten met dit refrein: « Lang leve de planeet! » 

+ Meer details »
 

COOL KIDS NEVER DIE

APRIL

 

De Belgische gevangenissen zijn goed gevuld.
Kijk binnen in de cel van vier vrouwen en neem een kijkje in hun hoofd en toekomstbeeld.
Wat maakt dat iemand een misstap begaat en welke gevolgen heeft dit voor hun verdere leven?
Steken we criminelen best weg in de vergeetput of zijn er betere oplossingen?
Cool Kids ̶N̶e̶v̶e̶r̶ Die, want een misstap komt nooit alleen.

 

+ Meer details »
 

DAMIAAN

MAART

 

 Een persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed,tegenslag en succes. Scherend langs historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven.

SPEL: Jo Decaluwe

+ Meer details »
 

DE NACHT IS DE MOEDER VAN DE DAG (LARS NOREN Stockholm, 1944)

APRIL

 

HERNEMINGEN WEGENS SUCCES !!

“ Zo, dus gij zijt jarig vandaag…mijn David…wie had dat kunnen denken.
Dat we hier op een dag zouden zitten met twee zulke prachtjongens als jullie, hè mama?
Wat hebben we eigenlijk gedaan dat we het zo goed hebben gekregen? “

Een dag en een nacht uit het leven van een gezin.
Vier mensen ingeklemd tussen liefde en haat, hoop en teleurstelling.
Hun hotel Aurora is vandaag gesloten wegens inventarisatie.
David, de jongste van de twee broers is jarig.
Een weergaloos en fascinerend familiestuk over grote verlangens, verdronken illusies en het vechten voor geluk.

Spel: Witse Lemmens, Karlijn Sileghem, Dries Vanhegen, Reindert Vermeire.
Bewerking & regie: Johan Versele.

+ Meer details »
 

DE RAADSHEEREN VAN NEVELE reisvoorstelling Gontrode en Deinze

MAART

 

Jo Decaluwe heeft zich met zijn éénmanstoneel met werk van Cyriel Buysse in de loop der jaren een heel sterke reputatie opgebouwd.

Sinds 1983 speelt hij DE RAADSHEEREN VAN NEVELE. Een blijspel gemaakt naar de 'verslagen over den gemeenteraad van Neveleanno 1885-86' van de hand van de jonge Cyriel Buyse

Te zien op:

za. 7 maart om 20u in de KERK VAN GONTRODE

vr. 13 maart om 20u in DE CEDER, DEINZE

+ Meer details »
 

De Kevins vs Knip: The ultimate IMPRO Battle

FEBRUARI

 

EINDELIJK !
De kevins en Knip nemen het tegen elkaar op in een theatersport wedstrijd!

De Kevins en Knip zijn al jaren vaste waarden in het Belgische en Nederlandse improvisatietheater landschap en toch speelde ze nog nooit tegen elkaar.
Straffer nog , ze zagen elkaar nog nooit spelen! Zelfs niet tijdens al de jaren dat ze samen mee deden aan het Nederlands Theatersport Toernooi. Excuses waren er genoeg:

- Wij moesten zelf spelen.
- Wij waren gaan eten.
- Wij gingen langs komen, maar blijven praten met X en Y
- Ik vind impro niet leuk om te zien.
- etc
Maar nu is het zover! Kom kijken , want het wordt WAANZIN!

+ Meer details »
 

De naamlozen (Filip Vanluchene)

FEBRUARI

 


Theater De Balsemblomme


Regie Francis Ringelé
Cast: Mieke De Decker, Rosa Duchateau, Nicole Vanhoucke en Wim Van Doorsselaere

‘De Naamlozen’ is het verhaal van een aantal buren in een volkse wijk, van een reis naar Duitsland georganiseerd door de plaatselijke KWB, van een gemeenschap die wordt verscheurd wanneer oude vetes worden opgerakeld en leugens en bedrog, passionele verlangens en onbeantwoorde liefde beetje bij beetje aan het licht komen. Het resultaat is een kolkende rivier van woorden en in een zinderende finale spatten de onderhuidse spanningen als een overrijpe tomaat uiteen. 

+ Meer details »
 

Homeros: 5 vrouwen

FEBRUARI  |  MAART

 

Aan de Griekse zanger en dichter Homeros, die leefde in de 8ste eeuw v.Chr., worden twee epische werken toegeschreven, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Met zijn Ilias en Odyssee opent de Europese literatuur. Uit die werken worden teksten verzameld rond vijf vrouwen: Helena, Penelope, Andromache, Nausikaä en Kirke.

Vertaling, Bewerking: Patrick Lateur
Zegging en spel: Jo Decaluwe, Els Deceukelier

+ Meer details »
 

IK EN ROBIN HOOD verander het verhaal

JANUARI

 

Bert Cosemans. Regie Robert Siân.

De 10 jarige Bert groeit op met een fascinatie voor Robin Hood. Veertig jaar later stelt hij zich nog steeds vragen over de ongelijkheid in onze samenleving. Hij gaat voor een bank staan met een plakkaat met daarop de vraag: IK STA OP HET PUNT DEZE BANK TE OVERVALLEN . WIL ER
MISSCHIEN IEMAND MEEDOEN? Niemand deed mee. Bert werd gearresteerd... wegens burgerlijke ongehoorzaamheid. Maar gebeurde dit allemaal wel echt? Het maakt niet uit of het echt gebeurde of niet. De Robin Hood legende is tenslotte zelf een verzinsel... of niet?

+ Meer details »
 

KLEINE ENCYCLOPEDIE VAN DE EENZAAMHEID

MAART

 

Liefde is het draaglijk maken van elkaars eenzaamheid

Er zijn evenveel definities van eenzaamheid als er mensen zijn die de eenzaamheid ervaren. Vaak wordt eenzaamheid gedefinieerd vanuit een negatief gevoel: een gemoedstoestand die met een gevoel van leegte, isolement, verdriet en depressiviteit gepaard gaat.
Tg WUIVEND RIET benadert de eenzaamheid in samenhang met kunst, liefde, wetenschap en tal van andere gebieden. Dat werpt een verrassend nieuw licht op een begrip dat we misschien beter kennen dan we denken. Er moet iets zijn met eenzaamheid waardoor we haar steeds weer opzoeken. Is die eenzaamheid zelfgekozen, zelfopgelegd, aangeboren of gedwongen?
Drie bevlogen actrices serveren een cocktail van conflicten, herinneringen, bedenkingen en polemieken. Dialogen en monologen wisselen mekaar af, vullen mekaar aan of spreken mekaar tegen. Een ‘tranche de vie’ over drie gevechten tegen eenzaamheid. Een voorstelling voor fijnproevers die we uitdagen om vrij te associëren…

Met Marilou Mermans, Aafke Bruining, Ellen Van de Poel

Tekst Johanna Spaey en Ellen Van de Poel (dialogen).

Regie Ed Vanderweyden
 

+ Meer details »
 

Knuppels en Gekakel

MAART

 

Driël doet voor de tweede keer in Tinnenpot stof opwaaien met KNUPPELS EN GEKAKEL !

KNUPPELS EN GEKAKEL vertelt een heftig persoonlijk, dus menselijk verhaal. Maar binnen dat kader wervelt ook een kleurrijke galerij van hilarische sketches, pittige liedjes en ontroerende verstilling. De voorstelling confronteert de toeschouwer met de vraag : “Hoe bevooroordeeld en onverdraagzaam kan een mens zijn ?”

Voor wie van energiek, geëngageerd theater houdt….

+ Meer details »
 

LIJMEN Cabaretduo Grof Geschud

MAART

 

DE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT!! EXTRA VOORSTELLING WOENSDAG 20 MEI OM 20u00 !!!


Lander Severins, Myrthe Van Velden. Regie: Raf Walschaerts en Minou Bosua.
In LIJMEN bevraagt het duo het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden.
za. 28 maart 2020 - 20.00 u.
 

+ Meer details »
 

Max De Muis en het Circus Sikkepit - Poppentheater Hendrick De Vos

MAART

 

BEIDE VOORSTELLINGEN ZIJN UITVERKOCHT !

“Max De Muis en het Circus Sikkepit”:
Max woont eenzaam op een stil en verlaten circus samen met de circusdirecteur. Op een dag komt Karel binnen gevallen en zoeken ze samen naar een oplossing om het circus nieuw leven in blazen. Tot ze op een bepaald moment ontdekken welk vreemd wezen de circusattributen ontvreemdt. Ze gaan samen op onderzoek uit. Zullen ze er in slagen nieuw leven te blazen in het verlaten circus of zal het daar voor eeuwig stil blijven?"

 "Het Lootse Poppentheater Hendrick De Vos is een reizend
poppentheater dat speelt in theaters, scholen, buurthuizen,
kinderdagverblijven, bibliotheken, bedrijven, feesten, festivals, enz.
Het theater speelt voorstellingen voor kinderen van 4 tot 11 jaar.

De centrale figuur bij elk verhaal is Hendrick De Vos, hij is reeds jarenlang op stap over de hele wereld. Uit elke hoek van de continenten brengt hij zijn verhalen mee en brengt ze aan de kinderen met zijn poppen in een typische sfeer en vormgeving. Hij brengt zijn poppen tot leven om zijn verhaal te kunnen brengen,
met muziek, dans en humor.
We hebben een eigen atelier waarin alle poppen, decors en attributen worden gemaakt. De kledij wordt ontworpen in de stijl van het verhaal in ons eigen naaiatelier.

 

+ Meer details »
 

Nieuwjaarsconcert "Les Miserables" in memoriam N. Rubinstein

JANUARI

 

 Als gevolg van zijn spel werd Rubinstein verwelkomd in alle modieuze kunstenaarscollecties in Moskou. Hij was mede-oprichter van de Moskouse tak van de Russische Muziekvereniging in 1859 en van het Moskouse Conservatorium in 1866 met prins Nikolai Petrovitch Troubetzkoy, die tot aan zijn dood in 1881 als directeur van de Russische Muziekvereniging nikolai rubinstein fungeerde. Hij huurde Tsjaikovski, toen pas afgestudeerd aan het Sint-Petersburgse Conservatorium, in om harmonie te doceren aan het Moskouse Conservatorium. Hij moedigde Tsjaikovski’s creatieve inspanningen actief aan en voerde zijn composities uit. Nikolai Rubinstein was tevens componist, een virtuoze pianist en dirigent. Hij was ook professor aan het conservatorium van Sergei Rachmaninoff. Nikolai Rubinstein en zijn broer Anton waren belangrijke figuren in het culturele leven in Rusland.

Programma:

Trio Les Misérables :
Mikhail Bezverkhni – viool
Anastasia Kozhushko – piano
Gulzhaina Kydyrova – cello

Rachmaninov Elegic trio (in memoriam van N. Rubinstein)
Tchaikovski trio (In memoriam van N. Rubinstein)

 

+ Meer details »
 

SANTUARIO Intense flamenco uit het mystieke Andalusie

APRIL

 

Flamenco danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl. Wie de flamenco echter goed kent, ziet dat zij sinds langer tijd getraind is in de stijl van de Farruco familie. Zij dans daardoor vinnig, sensueel en puur.

In Santuario gaat María “la Serrana” op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. De flamenco-kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking en was het antwoord van het volk op de vervolging van de Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco door de eeuwen heen het plakmiddel binnen hun gemeenschap geworden. Het leven en de dood werden bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden bovendien op een andere manier als heilig beschouwd, en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In een gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podium zetten. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito”, neemt María ons mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco.


De voorstelling in de Tinnenpot is een onderdeel van een grote internationale tournee door Frankrijk, Malta, Ierland, Nederland, België, Schotland en Engeland.

Juan José Amador zang
Pepe de Pura zang
María “la Serrana” dans
Luis Amador gitaar
Antonio Moreno “Polito” special guest dans
Irene Alvarez local especial guest
www.laserrana.eu

https://www.youtube.com/watch

+ Meer details »
 

Si & La, over het leven en omstreken

JANUARI

 

«Si & La, over het leven en omstreken» is een optreden voor mensen die van taal houden. Het stuk gaat over liefde, over vriendschap, over hanen en geiten, over het overmatig gebruik van smartphones, over m/v/x en over onze rijke Nederlandse taal. Astrid Callens bewijst dat Nederlands een wereldtaal is! Deze muzikale conference is woordtheater dat wordt afgewisseld door liedjes. Alles is zelf gemaakt, vers gesneden en écht waar, enfin, dat denken wij toch!
Alle verhalen mankeren een hoekje, vandaar de naam van haar toneelclubje: NENUKAF. De rode draad door deze muzikale conference is ´denken´. Astrid denkt altijd, zélfs als ze verliefd is. Uiteraard zit er nog een àndere speling in deze muzikale conference, maar dat verklappen we lekker niet. Dit is al de tweede voorstelling van deze muzikale conference, omdat de BECKETT-zaal bij de vorige voorstelling totaal uitverkocht was.

+ Meer details »
 

Sint-Anna duo - MIKHAIL BEZVERKHNI EN MARIEKE DE JONGHE

MAART

 

 Op het programma staan werken van Albinoni, Vivaldi, Schumann, Boccherini, Massenet, Paganini

+ Meer details »
 

The disposable human

MAART

 

A new era has started! Welcome to Despotus.
The land where you will finally be yourself. No more worrying about chaos and choices, no more sleepless nights.

He will always be there to watch you grow to the perfect woman you have always wanted to be. So what are you waiting for? Take your color and make it your own.


Met: Lauranne van de Meulebroeke, Manon Smagghe ,Sara Tremerie, Justien Cool, Emily Schotte
In regie van Aude Dewerchin
 

+ Meer details »
 

BIL MATCH

FEBRUARI  |  MAART

 

Belgische Improvisatie Liga

Reeds meer dan 20 jaar speelt BIL improvisatietheater in een uniek Canadees concept.

Het hart en de ziel van de BIL kan je zien in de matchen. Stap de zaal binnen en je waant je meteen in een ijshockeywedstrijd. Een patinoir, twee enthousiaste teams in hockeytenue, drie strenge scheidsrechters, een pianist en een vlotte ceremoniemeester...

 

 

+ Meer details »
 
  1

 

 

Bookmark and Share

 

In de kijker

NIEUWS

Volg ons op facebook